Friday, Jan 19 

Locatie: Warhol 

Haas 

Haas is een creatieve duizendpoot. Hij begon zijn carrière als profvoetballer bij S.C Heerenveen. 
Rond zijn 18de koos hij voor een geheel andere tak van sport namelijk het schrijven van teksten. Haas kent zijn oorsprong in de Hip hop maar zijn melodieuze raps en pakkende refreintjes zorgen ervoor dat hij ook te plaatsen is in het pop genre. 
Sinds kort speelt Haas met zijn eigen band . Hierdoor worden zijn pop invloeden versterkt. Door zijn aanstekelijke enthousiasme ervaart het publiek de show alsof die er zelf onderdeel van is. 
Zijn laatste single “Wat als ik een Millie had” kreeg airplay op 3Fm en Slam Fm. Haas wil heel Nederland kennis laten maken met zijn muziek, hij is goed op weg.

 

Locatie: Men at Work 

ohslo

Late at night, Dave Sorry and Nanne Hil record slow songs in their bedroom. 
Their live shows invite you to join them there, for a sit down between white sheets and synthesizers. Their sounds - glacial beats and warm flutes - are put to playful visuals, created in collaboration with the duo’s collective of friends. ohslo feel like you stepped into a slow-breathing garden. Inspired by Japanese harmonies, African rhythms, and r&b, the duo create a tender and ever-evolving electronic experience. 

Locatie: Buckshot 

Sascha Elisah

Sascha Elisah ligt flink op koers op de wereld te veroveren met haar wonderschone popliedjes. De Groningse, van Friese komaf, speelde op haar achttiende een jaar lang in Nashville. Daar vond ze haar eigen sound. Haar prachtige stemgeluid, inclusief kenmerkend country randje, floreert over subtiel gitaarspel. “Waar veel artiesten binnen dit genre een teruggetrokken act opvoeren, kruipt Sascha Elisah bijna bij het publiek op schoot. Zelfverzekerd en met een open blik bespeelt ze de zaal.” (3voor12).

Lars Koehoorn

De Winschotense Lars Koehoorn (1997) is een producer/songwriter in het popgenre met 
lichte EDM en rock invloeden. Songs als ‘Home’ en ‘Bring It On’ mochten nationale airplay 
genieten op o.a. NPO Radio 2, 3FM en Radio 538. En ook in 2018 staan er veel spannende 
projecten op de planning; nieuwe muziek, nieuwe samenwerkingen. Met zijn band brengt 
Lars Koehoorn speciale live-versies van zijn muziek en sleept je met zijn diepe vertellende 
herkenbare stem mee naar zijn eigen wereld.

MAARIS

MAARIS; een toffe zinnenprikkelende band uit het Groningse. Gevormd door een 
stel jonge muzikanten met als gemene deler liefde voor de blues en rock. Blues in de 
breedste zin van het woord! Verwacht van deze band bepaald geen standaard 12/8 
riedels. Een eigen geluid wat de band in relatief korte tijd wist te ontwikkelen en wat 
eind oktober 2017 reeds heeft geleid tot de goed ontvangen debuut live EP ‘Time’ (in 
432 Hertz).

Locatie: Sunny Beach 

Manzi

* Het optreden van Manzi is door omstandigheden komen te vervallen.

 

Manzi is een nieuwe generatie HipHop artiest die zich kenmerkt door de mix van moderne R&B en HipHop. Als kleine jongen moest Manzi zijn thuisland Burundi ontvluchten en heeft hij in Nederland muziek gevonden als uitlaatklep. Manzi mengt een moderne R&B/HipHop sound met invloeden van zijn Afrikaanse Roots en elementen van muziek uit de 90’s. Moeiteloos wordt er geswitcht tussen serieuze onderwerpen en luchtige sferen. Hiermee zet Manzi een act neer waar hij je mee neemt in zijn levensreis vol pieken en dalen.

Jooz

Jooz (Jozua Pentury) is een creatieve duizendpoot die momenteel furore maakt als Rapper , MC , Songwriter & Spoken Word Artist. Hij is geboren in 1992 in Groningen en groeide op in Assen. Jooz groeide op in een muzikale familie. Zijn nieuwste EP genaamd 'Jooz Mag Het Weten' is een mix van Hiphop, Jazz,  Funk , RnB & Spoken Word. Zijn EP is te beluisteren via alle bekende kanalen. 

Mulu

Mulu heeft in het jaar 2017 de E.P. genaamd Altijd feestje gedropt met o.a Chubeats,Posij, en de Enser. 
Maar komt in 2018 met een nieuwe plaat en een geheel nieuwe show die hij ook zal doen op ESNS. 
Geproduceerd door de The Jawker en word hij bij gestaan door de mooie zanglijntjes van OES. 
Waar Mulu vroeger de negatieve kanten van het leven liet horen op rauwe beats. 
Doet hij nu totaal wat anders en komt hij met een hele nieuwe sound.

Boyz in the Woods

Boyz In the Woods is een Gronings hiphop-collectief bestaande uit de artiesten Raicho, HWM, Cloudy Diow, Ro$$a Barba, Revo, Emage en Emotional Oliver. Vanuit een studioproject van Urban House Groningen hebben de talentvolle rappers een EP gemaakt, die ze in juli 2016 uitbrachten. De EP, vol trap, R&B, Caribbean pop, catchy hooks en vernuftige raps, is door verschillende muziekblogs opgepikt.

Locatie: De Walrus 

Hackberry

Hackberry is een instrumentale 5-mans formatie uit Groningen. Ze spelen een mix van progressieve rock, stoner, metal grunge en psychedelica. In december 2016 hebben ze hun eerste EP ‘Desert Orchid’ uitgebracht, en werken momenteel aan hun eerste album. Verwacht bij hun liveshows epische nummers met veel dynamiek, genoeg om jezelf in de muziek te verliezen.

HACHE

Reverberating guitars, trippy riffs, two vegetarians a golden boy and a spanish dude who seems to be on the verge of insanity, that is HACHE.

Avery Plains

Avery Plains is een melodieuze bunch indierock, diepgeworteld in de levendige muziekscene van Groningen, stad van thuisclub VERA, Home of the International Pop Underground. A busy troupe, met vertakkingen naar oa. Vox Von Braun, Santa Fé, Moonlizards, Audiotransparent en Benjamin B. 

Hoist The Colours

Hoist The Colours is een Groningse band die snelle, melodieuze punkrock speelt in de stijl van oude Blink 182 en NOFX. Hoist The Colours heeft ruime speelervaring in binnen- en buitenland. De band neemt in haar teksten zichzelf en de wereld niet al te serieus. Het motto is ´Having fun´! 
Eind 2017 brengt Hoist The Colours een nieuwe split-EP uit met de Zwolse band RunningLate. De plaat is gemixt en gemasterd bij Double Impact studio in Friesland en klinkt te gek. Deze EP zal verschijnen via gerenommeerde punklabels Melodic Punk Style (Polen) Morning Wood Records (Nederland) en Umlaut Records (UK)!

Locatie: Het Pakhuis 

Inge van Calkar

Altijd gekleed in het wit, met een bijpassende witte Fender Jazzmaster als finishing touch, is 
Inge van Calkar op een nooit eindigend avontuurlijk pad, met het mixen van popliedjes, 
gitaren en elektronica. Op deze gebogen hobbelige weg kruist ze paden met mensen als PJ Harvey, Garage en Dua Lipa.

HoppaH!

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, stil te staan wanneer je kijkt en luistert naar een van de meest energieke folkbands van Nederland. HoppaH! bestaat uit een stel zeer ervaren muzikanten. Hun kleurrijke, dansbare muziek steekt af tegen de zwaarmoedige Nederlandstalige teksten van frontman Serge van Laar – relativerende poëzie die hij vol overtuiging en hartstocht brengt.

free live music

Grunnsonic wordt mogelijk gemaakt door:

LTP - Geel - noborder (1).png